Przedstawiamy Wam wersję czekoladowego, bezglutenowego i orzechowego ciacha. Na ksylitolu i z prawdziwego kakao.
Już jutro Tłusty Czwartek i kuszące pączki. Te tradycyjne są smaczne, ale kaloryczne. A jaki wybór mają bezglutenowcy? Obejść się smakiem? Oczywiście, że nie.
Walentynki i po walentynkach. Przyszedł czas, by zdmuchnąć cukier puder i wrócić do rzeczywistości , w której pod sercem jest żołądek. Pusty i burczący.
Mistrzów czyli kogo? Każdego, kto w tej temperaturze wychodzi z domu i realizuje codzienne obowiązki. Za to powinno przyznawać się mistrzostwo. Posiadanie takiego tytułu i uprawianie tak ekstremalnego sportu jak życie w Polsce zimą, wymaga odpowiedniej diety. A skoro śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, zajmiemy się właśnie doborem odpowiedniego bio i eko paliwa dla naszej cielesnej machiny.
Ryż z jabłkami jest daniem uniwersalnym pasuje zarówno jako przekąska jak i danie główne. Jeśli dodatkowo przygotujemy je zgodnie z zasadami kuchni Pięciu Przemian zyskamy na aspekcie zdrowotnym.
Święta to czas masowego wypiekania i gotowania. Czas, w którym jedno niepozorne ziarenko, staje się gwiazdą kulinarnych wyrobów przybierając różne wcielenia: od makiełków, przez różne kompozycje cukiernicze, aż po kutję. MAK, to nie tylko pyszny składnik wielu świątecznych potraw, ale przed wszystkim, roślina o wielu właściwościach prozdrowotnych.
Z cyklu "przychodzi kakao do ciastka" - małe co nie co na poprawę nastroju.
Było o pesto, będzie o gnocchi (czyt. niokki). Pesto było ze szpinaku i bez sera, gnocchi też będą wegańskie czyli bez jajka. Cała reszta składników i tak w oryginale jest wegańska, więc nie dość, że wszystko pasuje, to jeszcze, po ugotowaniu okazało się, że jajko nie jest wcale potrzebne, bo kluseczki wychodzą i tak doskonałe.