Polscy i zagraniczni producenci kosmetyków naturalnych, warsztaty, potężna dawka wiedzy i spotkania z miłośnikami ekologicznego stylu życia – to wszystko składa się na czwartą już warszawską edycję Targów Kosmetyków Naturalnych Ekocuda. Targi odbędą się w dniach 21 i 22 kwietnia w Domu Towarowym Bracia Jabłkowscy.
W dniach 24 – 25 lutego 2018 z sukcesem odbyła się pierwsza edycja Healthy LifeStyle Show na stadionie PGE Narodowym w Warszawie. Festiwal Zdrowego Stylu Życia gościł ponad 100 wystawców z całej Polski. Można było spotkać właścicieli firm posiadających w ofercie odzież sportową, kosmetyki naturalne, ekologiczną żywność, produkty medycyny naturalnej, a także hotele i SPA.
Bardziej zrównoważona przyszłość z LEGO. Znana marka zabawek właśnie ogłosiła, że w tym roku zacznie używać bioplastików w swoich zestawach.
Zbliża się trzecia edycja krakowskich targów kosmetyków naturalnych Ekotyki!
Cellograffiti- malowanie na plastikowym opakowaniu zamiast na ścianach wybrał Evgeny Ches współczesny artysta z Moskwy.
21 stycznia w Arenie miała miejsce druga edycja Wege Festiwalu.
Szkocja jest pierwszym krajem w Wielkiej Brytanii, który zakazuje plastikowych patyczków do czyszczenia uszu. Podczas, gdy większość supermarketów już je wyeliminowała, sprzedając jedynie papierowe, wiele małych sklepów spożywczych nadal ma je w swojej ofercie. Zakaz będzie obeobejmował wszystkich sprzedawców. Przewiduje sie, iż dzięki temu zmniejszy się aż o 50 procent zanieczyszczenie plastikiem morskiego środowiska Szkocji.
Jeśli Twoje świąteczne drzewko znajduje się w doniczce to ma szansę na drugie życie. W ramach „choinkowej” akcji można oddać je w dwie najbliższe soboty leśnikom, którzy zadbają o jego zasadzenie w miejskim lesie.
Kolejna edycja szalonej wymiany ubrań i dodatków czyli Krakowskiego Ciuchowiska już 13 stycznia. 
ZDROWICE to bezpłatna aplikacja stworzona przez Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia. Ma ona zmotywować dzieci do tego, by jadły warzywa i owoce oraz piły wodę, a codzienna porcja ruchu wejdzie im w nawyk – mówi prof. dr hab. Mirosław Jarosz, dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia kierujący pracami NCEŻ.